Премиерът на Северна Македония Зоран Заев обяви, че страната му

...
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев обяви, че страната му
Коментари Харесай

Зоран Заев призова София и Скопие да не се дистанцират

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев разгласи, че страната му остава другарски настроена към България, макар върху започването на договарянията на Скопие с Европейски Съюз. Според Заев двете страни не би трябвало да се дистанцират.

" Трябва да сме близки нации, да си сътрудничим, да отваряме вероятност за младежите и децата. Това е обвързване на всички, несъмнено, най-много мое и на Борисов като първи в изпълнителната власт и в двете страни “, разяснява министър председателят, представен от БГНЕС.

Той добави, че доста от противоречивите моменти в действителност са контрактувани

Но дано се върнем обратно в историята и да забележим историческите обстоятелства. До момента имаме контрактувана двустранна норма (за езика). Беше контрактувано през 1999 година, което през 2017 година беше доказано от Договора за другарство и добросъседство, т.е. обръщаме се към тях на македонски, в сходство с Конституцията на Република Северна Македония и България в сходство с нейната Конституция. Няма диалози за самоопределението или македонския език, който е в основата на нашата еднаквост “, сподели Заев.

Той добави, че историята е дело на историци, а политиците не разискват исторически въпроси.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР