Премиерът на Северна Македония заяви, че не разбира протестите на

...
Премиерът на Северна Македония заяви, че не разбира протестите на
Коментари Харесай

Зоран Заев: Не разбирам протестите на ВМРО-ДПМНЕ, те знаят за португалското предложение

Премиерът на Северна Македония съобщи, че не схваща митингите на ВМРО-ДПМНЕ и акцентира, че водачът на партията Християн Мицкоски е наясно със наличието на португалското предложение, предава БГНЕС.
" То е предоставено на нас, на българската страна и на Мицкоски и той знае доста добре, че предлагането е отлична основа за реализиране на решение с България. Да организирате митинги с по 15 автомобила и 20 души, единствено с цел да блокирате придвижването в градовете е обръщение, което не мога да схвана ”, сподели Заев.
 Заев: Не преговаряме с България за македонския език Заев: Не преговаряме с България за македонския език
Правим всичко належащо и имаме добра основа посредством португалското предложение да намерим решение с България. Ако успеем, незабавно на 23 ю...
Той допусна, че евентуално става въпрос за боязън, че страната може да направи крачка към Европейски Съюз по посока на интеграцията и да се организира първата междуправителствена конференция. " Наистина чакам минимум да се помогне, вместо да блокира, само че това не е нищо ново. През последните 4 години ВМРО-ДПМНЕ с изключение на блокади, спирачки и възпрепятстване на значими процеси, които блокират бъдещето на Македония, не сме виждали нищо друго ”, сподели Заев.
Най-голямата опозиционна партия в районен съд Македония ВМРО-ДПМНЕ през днешния ден провежда блокади на главните кръстовища в 10 града на страната. Лидерът на партията Християн Мицкоски заяви, че митингите са против " тайните договаряния, които водят министър председателят Зоран Заев и специфичният делегат Владо Бучковски с управляващите в София ". Според него, те се отнасят до " бъдещето на РСМ и евроинтеграцията на македонския народ, нация и страна в Европейски Съюз ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР