Премиерът на Северна Македония ще разговаря днес с германския канцлер

...
Премиерът на Северна Македония ще разговаря днес с германския канцлер
Коментари Харесай

Заев и Меркел ще обсъдят европейското бъдеще на Македония

Премиерът на Северна Македония ще беседва през днешния ден с немския канцлер. По информация на МИА, диалозите са част от дипломатическите старания на Берлин за доближаване на позициите на София и Скопие по съществуващите сред тях несъгласия, с цел да може през декември да се организира първата междуправителствена конференция с Европейски Съюз, с което да бъде обещано публично начало на договарянията за участие в Евросъюза.
Заев съобщи през вчерашния ден, че е оптимист, откакто е бил осведомен за наличието на диалозите сред българския външен министър с нейния македонски сътрудник и с вицепремиера по европейски въпроси Никола Димитров в Берлин.
 Зоран Заев е оптимист за договарянията с България Зоран Заев е оптимист за договарянията с България
След диалозите в Берлин сред дипломатите на България и Северна Македония, Зоран Заев съобщи, че е оптимист за решение на противоречивите въ...
„ Сега сме ние на ред. Република Северна Македония би трябвало да отвори преговорните глави чрез първата междуправителствена конференция. Старая се да има цялостно съгласие. Двете страни желаят да се откри решение ”, сподели Заев.
В Брюксел към момента се водят полемики на равнище непрекъснати представители към наличието на преговорната рамка. Ако не бъде реализирано през днешния ден единодушие по нея, дипломатите ще би трябвало да я обсъдят още веднъж в петък, като македонската страна разчита, че до тогава ще бъдат преодолени съществуващите разлики.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР