Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски бе посрещнат на площад

...
Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски бе посрещнат на площад
Коментари Харесай

Премиерите на България и Северна Македония поднесоха цветя на паметника на Кирил и Методий |

Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски бе посрещнат на площад " Св. Александър Невски " в столицата. Ковачевски и членовете на държавното управление на югозападната ни съседка са на двудневно посещаване у нас по покана на българския министър председател Кирил Петков, който на 18 януари посети Скопие с ръководена от него държавна делегация.

Двамата министър председатели поставиха венци пред Паметника на Незнайния боец под съпровода на представителния Гвардейски духов оркестър. След това двамата сервираха цветя и пред паметника на светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека.

Двете държавни управления ще проведат взаимно съвещание в резиденция " Бояна " на следващия ден. Паралелно с това са планувани съвещания на новосформираните работни групи в разнообразни области, а среща ще имат и съпредседателите на Съвместната мултидисциплинарна комисия по историческите и просветителните въпроси. 

Вицепремиерът по европейските въпроси на Северна Македония Боян Маричич не е в състава на делегацията поради позитивен тест за КОВИД-19. За страдание няма да мога да участвам на първото съвещание на междуправителствената работна група за европейска интеграция и зелена политика, написа Маричич във фейсбук профила си. Подкрепям напълно процеса на задълбочаване на съдействието на всички нива и във всички области, както и доближаването на двата народа посредством осезателни резултати от  действието на работните групи, написа още Маричич. По думите му с България се открива нова опция за взаимно другарство и съдействие, " от която чакаме прогрес в връзките и превъзмогване на разликите в полза на жителите на двете страни ".

От страна на българското държавно управление беше изразена вяра двете визити да се трансфорат в основна стъпка за одобряването на разговора сред София и Скопие.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР