Премиерът на Сърбия заяви, че Новак Джокович трябва да обясни

...
Премиерът на Сърбия заяви, че Новак Джокович трябва да обясни
Коментари Харесай

Ана Бърнабич: Подкрепяме Новак, но той трябва да разсее съмненията

Премиерът на Сърбия съобщи, че Новак Джокович би трябвало да изясни неяснотите към резултата от теста му за Covid. Неваксинираната сръбска тенис звезда твърди, че е получил здравно изключение за влизане в Австралия, откакто в средата на декември пробата за му за Covid е бил позитивен.

Но има въпроси по отношение на обществените изяви, които е направил по това време. Ако Джокович се е движил свободно, знаейки, че има позитивен резултат от PCR, това би било " очевидно нарушаване " на разпоредбите на Сърбия, съобщи министър-председателят Ана Бърнабич пред Би Би Си.
Сърбия се майтапи: Пращаме самолетите против кенгурата поради Джокович
В последните дни около абсурда с Новак Джокович и Откритото състезание по тенис на Австралия обществените мрежи и медиите в Сърбия изоб...
Прочети повече
Визата на Джокович беше отнета при идването му в Мелбърн предходната седмица, преди да бъде възобновена от арбитър в понеделник. Документите, показани в съда, демонстрират, че 34-годишният състезател е дал позитивна проба за ковид на 16 декември.

Въпреки това на 17 декември той е бил сниман да участва на събитие в сръбската столица Белград, на което са били отличени млади тенисисти. Има и известия, че на 18 декември той е взел участие във фотосесия. " Ако сте позитивен, би трябвало да сте в изолираност ", сподели госпожа Брнабич пред Би Би Си.

" Не знам по кое време в действителност е получил резултатите, по кое време ги е видял, тъй че има някаква сива зона. Единственият отговор на този въпрос може да даде Новак ", добави тя.

Сръбските разпореждания за ограничение на ковид плануват цялостен 14-дневен интервал на самоизолация, в случай че лицето, което е дало позитивен тест, не получи негативен резултат от PCR теста през този интервал.
Обрат: Ново нарушаване на Джокович, то се санкционира с... 12 месеца затвор в Австралия
След като съдът в Австралия отсъди в интерес на Новак Джокович, изглеждаше като че ли значително драмата е завършила и че изрично с...
Прочети повече
Ако се откри, че Джокович е нарушил разпоредбите за изолираност на Сърбия, Бърнабич съобщи, че ще би трябвало да се съветва със " съответните органи и с медицинските лица, които дават отговор за използването на тези разпореждания ".

В настрана изявление във вторник майката на Джокович - Дияна, съобщи пред Би Би Си, че синът ѝ самичък би трябвало да отговори на въпросите, свързани с резултата му от ПСР-теста. 

Спорът за австралийската виза на Джокович попадна в заглавията на вестниците по целия свят. Тенис звездата се бори да остане в страната, където се надява да отбрани купата си на Откритото състезание на Австралия. Министърът на имиграцията на Австралия към момента има пълномощия да анулира визата и да депортира неимунизирания състезател.

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР