Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич заяви днес в Букурещ, където

...
Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич заяви днес в Букурещ, където
Коментари Харесай

Бърнабич: Гърция оказва голяма подкрепа за европейската интеграция и териториалната цялост на Сърбия

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич съобщи през днешния ден в Букурещ, където взе участие в конгреса на Европейската национална партия (ЕНП), че Гърция дава голяма поддръжка за европейската интеграция и териториалната целокупност на Сърбия, оповестява Танюг.

Коментирайки днешните диалози с гръцкия си сътрудник Кириакос Мицотакис, Бърнабич уточни, че те са били фокусирани върху двустранни въпроси.

Тя съобщи, че са обърнали внимание на бъдещото парламентарно съдействие, както и какво може да се направи в региона на парламентарната народна власт, поради, както сподели тя, новата роля, която ще има в Народното събрание.

„ Нещо, което ще бъде огромен фокус за мен в бъдеще. Защото ние някак си консервативно го гледахме като въпрос единствено на държавното управление или по-тясно на Министерството на външните работи. Донякъде Министерството на европейската интеграция, което към момента прави много техническа работа. Но доста. Има доста, които Народното събрание може да направи, с цел да нарежда Сърбия и съществено да упорства за нашата по-нататъшна и по-бърза европейска интеграция ", сподели още Бърнабич.

Тя добави, че ще построи още по-здрави връзки с европейските парламентаристи.

 „ Вече се приготвям за нова роля в Народното събрание – да построявам все по-здрави мостове с парламентаристи в Европа от страните от Европейски Съюз “, разяснява Бърнабич.

" Сръбската прогресивна партия е асоцииран член на ЕНП, по чиято покана сме тук. Този конгрес е извънредно значим, тъй като ЕНП избира хората, с които ще отиде на изборите за Европейски парламент. Съвсем явно е, че актуалният президент на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен също ще получи поддръжка, само че наподобява напълно явно, че Роберта Мекола, която беше ръководител на Европейския парламент, ще получи поддръжката на цялата група на ЕНП, което е добре за нас ", съобщи Бърнабич.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР