Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич заяви днес, че в момента

...
Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич заяви днес, че в момента
Коментари Харесай

Ана Бърнабич: Заплахата за живота на сръбския президент не е отстранена

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич съобщи през днешния ден, че сега основните обвинени за планувания атентат против сръбския президент Александър Вучич са отвън обсега на службите за сигурност на страната , съобщи Танюг.

Пред сръбското радио и телевизия РТС тя посочи, че в планирането на убийството на Вучич са взели участие двама черногорски жители , само че и хора от други страни от и отвън Европейски Съюз.

Миналата седмица министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин заяви пред публицисти за подготвяното нападение против Вучич.

Тогава той сподели, че съгласно оперативна информация незаконна група отпред с Радое Звицер, началник на Кавачкия клан, приготвя покушението. Бърнабич посочи тогава, че покушението против сръбския президент е било планувано за февруари , а информацията за него е получена на 14 януари от страна-членка на Европейски Съюз.

Бърнабич разяснява през днешния ден, че сръбските сили за сигурност работят непрекъснато да бъдат открити хората, които са възнамерявали убийството.

Това, което е значимо да подчертая за всички наши жители е, че към момента в този миг всички, които са обвинени и за които имаме доказателства, са отвън обсега на нашите сили за сигурност. Така че не можем да стигнем до тях, уточни Бърнабич.

Тя означи, че Сърбия е признателна на задграничните сътрудници, с които си сътрудничи, в това число Европол.

Бърнабич добави, че контролът по границите е оптимално засилен, тъй като се счита, че тези, които възнамеряват да извършат нападение против президента, ще се опитат да влязат в страната от чужбина.

На въпроса дали зад Радое Звицер стои политически гарант премиерката отговори, че е безусловно сигурна в това.

В началото на 2020 година вътрешният министър Вулин също бе декларирал, че полицията разполага с оперативни данни за това, че против президента на страната се приготвя нападение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР