Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич заяви, че може да подаде

...
Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич заяви, че може да подаде
Коментари Харесай

Премиерът на Сърбия заплаши с оставка

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич съобщи, че може да подаде оставка от съдружното държавно управление , в случай че " персоналната суетност " не бъде оставена настрани, обвинявайки сътрудниците си, че не работят като екип.

Информацията оповестява организация " Ройтерс ", базирайки се на ТАНЮГ.

Очаква се Бърнабич да разиска опцията за кабинетни рокади или оставка с президента Александър Вучич, откакто президентът се върне от Брюксел по-късно тази седмица , отбелязва сръбската организация.

Критици разясняват, че министър председателят, който не е партийно показан, има малко въздействие в кабинета, в който най-вече са министри от Сръбска прогресивна партия и Социалистическа партия на Сърбия.

Ние или ще действаме като екип без персонална суетност и поощряване на персонален дневен ред, и ще имаме резултати, или аз няма да бъде министър председател, предизвести министър-председателят, само че не разкри детайлности.

Няма коментар от пресцентъра на премиера.

Ако Бърнабич подаде оставка, Вучич ще би трябвало да номинира неин заместител от ръководещата партия или страната отива към предварителни избори.

Бърнабич пое ръководството на кабинета през 2017 година Тя е първата жена министър председател на Сърбия и на Балканите с открита нетрадиционна полова ориентировка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР