Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич коментира днес, че натискът, под

...
Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич коментира днес, че натискът, под
Коментари Харесай

Бърнабич: Натискът върху Сърбия е съизмерим с лицемерието на великите сили

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич разяснява през днешния ден, че натискът, под който е подложена страната, е " право симетричен на степента на двуличие на великите сили, които ни притискат ", оповестява.

Ана Бърнабич, по време на отбелязването на Деня за възпоменание на страданията на сърби, роми и евреи в Яджинци, сподели, че провокациите пред Сърбия през днешния ден са големи.

„ Уставът на Организация на обединените нации и правилата на интернационалното право резервираха мира в света. Потъпкването им в тази ситуация със Сърбия, тогава беше ясно на всеки, който искаше да го види, отвори кутията на Пандора и изборното пояснение на правилата на интернационалното право докара света до мястото, където сме през днешния ден “, сподели още Бърнабич.

Тя съобщи, че Сърбия не се срами да показва политика, ангажирана с правилата на свободата на всички места по света и уточни, че речта на президента на Сърбия в Организация на обединените нации е доказателство за това.

Ана Бърнабич оцени, че Организация на обединените нации е основана след две международни войни, с цел да предотврати трета и да избави човечеството от страданията, донесени от войните, изключително тези, които ще бъдат донесени от Третата международна война.

Тя сподели, че в тази ситуация със Сърбия за първи път след Втората международна война и основаването на Организация на обединените нации, на която Сърбия е един от създателите, главните правила на Организация на обединените нации и интернационалното право са били брутално и неразумно нарушени.

Бърнабич уточни, че Сърбия се застъпва за безсистемно съблюдаване на интернационалното право: „ Безразборно значи, че териториалната целокупност на интернационално приетите страни е неприкосновена, точка. “

Тя добави, че той не може да бъде уязвим в тази ситуация на една страна и невредим в тази ситуация на друга.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР