Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич коментира, че Сърбия е подложена

...
Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич коментира, че Сърбия е подложена
Коментари Харесай

Бърнабич: Сърбия е под най-голям натиск поради спазването на международното право

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич разяснява, че Сърбия е подложена на най-лошия напън от 1999 година и това е по този начин, тъй като е страна, която изцяло зачита правилата на интернационалното право.

„ И постоянно, когато ни гледат, коства ми се, че виждат личното си двуличие. И по какъв начин могат да отговорят на въпроса, който Александър Вучич задава на всяка среща: „ И когато всички се борите толкоз доста за териториалната целокупност на Украйна, която ние също почитаме, за какво нарушихте териториалната целокупност на Сърбия? Как по този начин този главен принцип на интернационалното право не се отнасяше за нас? “ Няма отговор ", сподели тя пред телевизия Blic.

На въпрос какво ще стане, в случай че съветският президент насочи закани за потребление на атомни оръжия, а Сърбия не наложи наказания на Русия, Бърнабич припомня, че Сърбия осъжда експанзията и я счита за нарушаване на интернационалното право.

" Когато 19 страни от НАТО бомбардират СРЮ без никакво решение или даже консултация в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, за мен това е експанзия. Ако въпросът е дали сме на вярната страна на историята - ние сме безусловно от вярната страна на историята! Ние сме една от дребното страни в света, които безсистемно зачитат и ползват правилата на интернационалното право, както и Устава на Организация на обединените нации. Има някои неща, които са червени линии. Тези червени линии са правилата на интернационалното право “, добави още Бърнабич.

Попитана по кое време ще бъде формирано новото държавно управление, тя сподели, че ще бъде в конституционните периоди.

„ Мисля, че става допустимо най-бързо при дадените условия. Когато в действителност би трябвало да гасим всекидневно разнообразни пожари, да се борим за непоклатимост, освен политическа, само че и енергийна “, съобщи Бърнабич.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР