Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич каза, че сръбският народ в

...
Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич каза, че сръбският народ в
Коментари Харесай

Бърнабич: Рискът от конфликт все още е налице, тъй като сръбският народ в Косово е под натиск

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич сподели, че сръбският народ в Косово е подложен на напън, тъй като Брюкселското съглашение не се съблюдава даже след 10 години, само че Прищина непрестанно го нарушава, изключително когато патрулират езерото Газиводе, когато узурпират частна благосъстоятелност и строят противозаконни уреди, оповестява.

„ Посещението ми в Косово ще остане записано като един от най-красивите дни в политическата ми кариера до момента, беше доста прочувствено, диалози с хората, посещаване на манастира Банска, в който инвестирахме повече от 620 000 евро. Това означаваше, че би трябвало да прегледам и други планове, като се има поради, че не е същото, когато те се разискват единствено на срещи, а когато ги посещаваш физически. Това ми даде спомагателна сила. Борим се с Александър Вучич, демонстрираме еластичност и приемливост, не отговаряме на провокациите на Прищина. Не мога да кажа, че съм сюрпризирана от нещо от Албин Курти, само че съм сюрпризирана от някои неща от магнатските медии тук в Сърбия, които оповестиха по метод, по който даже албанските публицисти не биха “, сподели Бърнабич

По време на присъединяване си в TV Happy Бърнабич също изпрати две послания към света във връзка с Косово.

„ Едното е мир и непоклатимост, а другото е, че има червени линии “, уточни Бърнабич.

Премиерът на Сърбия добави, че неустойчивостта към момента е налице, както и рискът от спор, защото сръбският народ в Косово е под напън.

„ Особено, когато патрулират езерото Газиводе, когато узурпират частна благосъстоятелност, строят противозаконни постройки. КФОР толерира такива неща, не мога да кажа, че въпреки всичко се борихме за тази непоклатимост, за това ни трябват Прищина и Брюксел. Нарушаването на Брюкселското съглашение се позволява, някои сложни неща се отсрочват и това отсрочване е удължение на неустойчивостта. Ние непрекъснато имаме тази обстановка, в която постоянно се разчита на самообладание от наша страна в Белград. Не съм сигурна дали схващат, че има тези „ червени линии “, изясни Бърнабич.

Самостоятелната и самостоятелна политика, уточни тя, е най-ценното и най-скъпото нещо в днешния свят и най-трудно се има.

„ Все още сме единствената страна в Европа, която не е наложила наказания на Русия, тъй като сме нация, която е претърпяла всичко това “, заключи Бърнабич.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР