Премиерът на Русия Дмитрий Медведев подписа правителствено постановление, с което

...
Премиерът на Русия Дмитрий Медведев подписа правителствено постановление, с което
Коментари Харесай

Русия наложи контрасанкции на Украйна

Премиерът на Русия Дмитрий Медведев подписа държавно разпореждане, с което се вкарват ограничавания, засягащи 322 жители на Украйна и 68 компании от тази страна, заяви пресслужбата на кабинета в Москва, представена от ТАСС.

Контрамерките на Русия по отношение на юридически и физически лица от Украйна плануват заледяване на некешови парични средства, бездокументни (безналични) скъпи бумаги и имущество на територията на Русия и възбрана за прекачване на средства (капитали) в чужбина, предава Българска телеграфна агенция.

През февруари 2014 година Украйна вкара наказания против 1228 физически и 468 юридически лица, измежду които съветски служители, политици, шефове на компании, публицисти, някои поданици на Донбас, концернът " Алмаз-Антей ", " Газпромбанк ", " Аерофлот " и други През 2017 година Киев наложи наказания на съветски компании от сферата на интернет и медиите.

Руският президент Владимир Путин подписа на 22 октомври т. година декрет за специфични стопански ограничения в отговор на антируските наказания на Украйна. Според документа решението е " в отговор на враждебните и противоречащи на интернационалното право дейности на Украйна, свързани с въвеждането на ограничаващи ограничения по отношение на жители и юридически лица от Руската Федерация ", както и с оглед отбрана на националните ползи.

Ограниченията, наложени от Москва, обгръщат съдии от Конституционния съд на Украйна, генералния прокурор, депутати от Върховната рада, едри предприемачи, чиновници от президентската администрация, шефове на институции и на огромни компании, известни политици националисти. Списъкът включва Алексей Порошенко - наследник на украинския президент Петро Порошенко, лидера на партия " Баткившчина " и някогашен министър председател Юлия Тимошенко, различен някогашен министър председател - Арсений Яценюк. Санкционираните украински предприятия са най-много от химическата и минно-рудната индустрия.

Русия може да анулира контрамерките по отношение на Украйна, в случай че Киев анулира своите наказания, отбелязва пресслужбата на съветското държавно управление. Сред задачите на съветските контрасанкции кабинетът показва " нормализиране на двустранните връзки " с Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР