Премиерът на Румъния Николае Чука заяви, че очаква Румъния да

...
Премиерът на Румъния Николае Чука заяви, че очаква Румъния да
Коментари Харесай

Румънският премиер очаква членство в Шенген до края на годината

Премиерът на Румъния Николае Чука съобщи, че чака Румъния да влезе в Шенгенското пространство на Европейския съюз преди края на тази година , оповестява " Шенген виза инфо ".

Процесът Румъния да стане част от Шенгенската зона към момента не е финализиран, макар обстоятелството, че чака повече от десетилетие.

Освен това министър председателят на Румъния акцентира, че присъединението на страната към Шенген ще отстрани продължителното очакване на границите на Румъния с други страни-членки на Европейския съюз и ще увеличи привлекателността й за интернационалните гости.

Брюксел също по този начин ще вдигне режим, който следи напредъка на страната в реформирането на правосъдната й система , както и изкореняването на корупцията след години на рецензии от изпълнителната власт на ЕС; — уточни Чука.

" Всичко, което направихме от началото на спора, демонстрира, че сме подготвени да станем членове на Шенген. Очакваме всички други водачи на Европейски Съюз да признаят всичко, което направихме ", акцентира Чука.

Наскоро Комисията на Европейския съюз прикани Европейския съвет да одобри решение , което да разреши на Румъния, както и на Хърватия и България, да се причислят към Шенгенската зона.

Коментарите на Комисията идват посредством отчета за положението на Шенген, оповестен по-рано тази година.

В отчета се отбелязва, че упоменатите нагоре три балкански страни са изпълнили всички условия, с цел да станат част от Шенген. Освен това, съгласно отчета, същото ще важи и за Кипър, откакто приключи процеса на оценка на Шенген.

Комисията на Европейския съюз непрестанно изисква присъединението на Румъния, Хърватия, както и на България към безграничната зона на Шенген ; този развой обаче към момента не е приключен.

По отношение на въпроса преди този момент комисарят по вътрешните работи на Европейския съюз Илва Йохансон сподели, че Шенгенската зона би трябвало да бъде приключена, като се разреши на трите балкански страни да заемат мястото си в зоната без паспорти.

През юни предходната година комисарят по вътрешните работи на Европейски Съюз акцентира, че " това лято ни въодушевява да възстановим изцяло свободата на придвижване и да подготвим Шенген за бъдещето, тъй че нашите деца да могат да работят, учат и пътуват из цяла Европа когато и да е и където пожелаят ".

Въпреки сходни мнения обаче процесът към момента не е завършил . Освен това отчетът за положението на Шенген извади нескрито няколко други целта , произлизащи от оценката на Шенген, които включват също ръководство на границите, полицейско съдействие, както и визови политики и отбрана на данните .
 Николай Милков: Ще работим за приобщаването на Западните Балкани към Европейски Съюз
Николай Милков: Ще работим за приобщаването на Западните Балкани към Европейски Съюз

Сред целите му са и участието ни в Организацията за икономическо сътрудничество и раз и в Шенген
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР