Премиерът на РС Македония Зоран Заев подкрепя включването на етническата

...
Премиерът на РС Македония Зоран Заев подкрепя включването на етническата
Коментари Харесай

Заев подкрепя въвеждане на етническа принадлежност в личните карти

Премиерът на районен съд Македония Зоран Заев поддържа включването на етническата принадлежност в персоналните карти, оповестява МИА.
" Със закона, който приехме по време на конституционните промени, ние даваме опция да се включи етническата принадлежност. Възможността да се регистрирате като етнически членове значи, че с изключение на македонци/граждани на Република Северна Македония, ние можем да се записваме и етнически като македонци, албанци, турци, сърби, власи, роми или сходни. Определено няма причина да не се слага етническата яснота на жителите, тъй като, жителите са членове на няколко етнически общности и имат право на своя етническа принадлежност в персоналната си карта ", сподели Заев в отговор на журналистически въпрос в Тетово.
 Зоран Заев уважи Гоце Делчев във Facebook, Джамбазки му подсети под поста, че е българин Зоран Заев уважи Гоце Делчев във Facebook, Джамбазки му подсети под поста, че е българин
" Днес, 4 февруари, в деня на рождението на великия и подстрекател на македонското националнореволюционно дело - Гоце Делчев, помним и от...
Етническата принадлежност в персоналните карти е предложение на Движение Беса и е част от предизборно съглашение сред партията на Билал Касами и водача на СДСМ Зоран Заев. Предложението е в парламентарна процедура и албанските партии оповестиха, че ще го поддържат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР