Премиерът на РС Македония Зоран Заев е обсъдил с министър-председателя

...
Премиерът на РС Македония Зоран Заев е обсъдил с министър-председателя
Коментари Харесай

Северна Македония моли България за помощ

Премиерът на районен съд Македония Зоран Заев е разискал с министър-председателя на България Стефан Янев своевременните дейности за оправянето с горските пожари в страната, съобщи организация БГНЕС.

Пред публицисти той напомни, че президентът Стево Пендаровски е разговарял с българския държавен глава по отношение на помощта, която България може да окаже при гасенето на пожарите. Късно нощес Пендаровски беседва с президента Румен Радев по отношение на многочислените пожари в страната и опцията на България да изпрати противопожарни екипи в най-кратък период. " Късно вечерта организирах телефонен диалог с президента на България Румен Радев. Договорихме се във допустимо най-кратки периоди България да изпрати противопожарни екипи, които да оказват помощ на нашите при гасенето на пожарите ", написа Пендаровски в страницата си във Facebook.

На 2 август следобяд от Центъра за ръководство на рецесии на районен съд Македония оповестиха, че на територията на страната са избухнали няколко пожара, като има изгорели къщи и селскостопански постройки. Най-сериозно е обиден град Кочани, където огънят е достигнал до жилищни здания. Съобщава се за развалени къщи и коли, а няколко поданици на града са потърсили лекарска помощ поради затруднено дишане. Местното население е включено в локализирането на пожарите, а за предварителна защита е изключено електроподаването към западната част на града.

Президентът на районен съд Македония Стево Пендаровски заяви по-рано, че в гасенето на пожарите взе участие армията. През нощта на терен ще се следи обстановката и ще бъдат ангажирани спомагателни сили, както и средства за справяне с ситуацията и оказване помощ на популацията на всички места, където има нужда. Поради липса на техническа опция да летят през нощта, военните хеликоптери ще се включат в интервенцията в ранните утринни часове, посочи президентът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР