Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев заяви в интервю

...
Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев заяви в интервю
Коментари Харесай

Зоран Заев очаква решение на спора с новото българско правителство

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев съобщи в изявление за предаването " Конфликтна зона " на Дойче веле, че се надява на решение на разногласието с България с новото държавно управление в София, заяви МИА.

Голямо е разочарованието и контузията на жителите след блокадата на европейския път на Северна Македония, само че страната няма да търси други възможности, съобщи Заев. В противоположен случай ще пожелаем шанс на Албания сама да продължи по европейския път, сподели Заев.

Заев приказва за възможностите за решение на разногласието с България, идното броене, корупцията в страната и заплахата за района, в случай че продължи отлагането на интеграциите в Европейски Съюз.

Аз съм оптимист, тъй като по време на нашето последно посещаване на 17 юни се срещнахме с всички публични представители в България, с президента, премиера, министрите и предложихме решения за всички отворени проблеми. И съществуваше цялостно удостоверение за това, само че остава нуждата от политическо държавно управление в България. Поради това аз съм оптимист и мога да направя заключението, че продължаваме да бъдем напълно другарски насочени, тъй като сме съседи и би трябвало да осигурим по-добро бъдеще за нашите младежи, да не вършим неточности в тази тенденция. Затова имам вяра, че след образуването на новото държавно управление е допустимо решение, сподели Заев.

Според Заев отлагането на европейското бъдеще на страните от района, губенето на мотивация става рисково за всички страни от Западните Балкани, както и за Северна Македония. В Европейския съвет имат вяра, че ще бъде по-лесно да се вземе решение за начало на договаряния за двете страни в пакет, сподели Заев, добавяйки, че за него не съществува никакъв проблем, в случай че двете страни в този момент се разделят поради ветото от София.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР