Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев обяви, че в

...
Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев обяви, че в
Коментари Харесай

Връщат изучаването на сръбски език в училищата в Северна Македония

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев разгласи, че в програмата на учебните заведения в страната се връща преподаването на сръбски език и просвета за учениците от VI клас. В развой на утвърждение е програмата за VIII и IX клас в общообразователните учебни заведения. Това стана ясно от неговото приветствие към представителите на сръбското малцинство в Северна Македония по случай националния им празник – Денят на свети Сава.

Заев акцентира, че през 2007 година ръководещата тогава ВМРО-ДПМНЕ е лишила учениците от опцията да учат сръбски език като избираем предмет.

Премиерът уточни още, че следва построяването и на сръбски културен център в Скопие.

С нашите съграждани от Сърбия насърчаваме обичайно положителните връзки с Република Сърбия и в тази посока в община Център ще бъдат приключени всички предходни процедури за създаване на сръбски културен център, който ще стартира да се строи тази година, а по същото време в прилежаща Сърбия ще се осъществя и идейния план за Македонския културен център в Белград, написа във Facebook министър председателят на Северна Македония.

Денеска граѓаните од српската заедница го празнуваат својот празник – националниот ден на Србите во Република Северна...
Posted by on
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР