Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев настоя да се

...
Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев настоя да се
Коментари Харесай

Заев настоя да се използва конституционното наименование на страната

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев настоя да се употребява конституционното название на страната, съобщи вестник „ Банкеръ “.

" Страната ни се назовава Република Северна Македония, не е Република С. Македония и това е на първо място оскърбление по отношение на страната и Конституцията на страната, несъмнено, и на Преспанското съглашение, което прерасна в закон с ратификацията му в Народното събрание, само че у нас това е преведено в Конституцията. Да не зачитате Конституцията на страната и името на страната - мога да схвана, че някой не е склонен с този развой и други сходни, само че всички сме съгласни с демокрацията. „ Демокрацията споделя, че новата Конституция е призната с болшинство от две трети поради бъдещите вероятности на децата, младежта, нашата интеграция в НАТО и Европейски Съюз. “, изясни Заев пред кореспонденти в четвъртък.

Премиерът настоя за ценене на Конституцията и законите в страната и задължението на политическите субекти да ги съблюдават, " с цел да могат жителите също да следват това ", което Конституцията и законите значат за страната.

Разговори с България

Заев разгласи в четвъртък, че в границите на Бледския конгрес е разговарял с българския президент Румен Радев, при което е изразил вяра, че политическите субекти ще съумеят да образуват държавно управление, което е значимо за взимане на решения.

" Мисля, че упованията за съставяне на постоянно държавно управление биха могли да допринесат за бързото разблокиране на процеса на интеграция на Северна Македония в Европейски Съюз ", съобщи Заев.

" Имайки поради техните конституционни периоди от 15 дни за приемане на мандат, остава нашата вяра, че ще образуват постоянно държавно управление, с цел да може в края на декември, когато ще се организира Съветът на министрите и Европейският съвет, да се вземе решението по време на словенското председателство ", добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР