Премиерът на Република Северна Македония Талат Джафери се е срещнал

...
Премиерът на Република Северна Македония Талат Джафери се е срещнал
Коментари Харесай

Премиерът на РСМ: Надявам се след години да си сътрудничим с България в ЕС

Премиерът на Република Северна Македония Талат Джафери се е срещнал с българския дипломат в страната Ангел Ангелов, оповестяват от държавната пресслужба.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 1225
Втората среща на Джафери и Ангелов в границите на една седмица, след срещата в понеделник с посланиците на страните членки на Европейски Съюз, демонстрира волята на двете страни за поощряване на добросъседските връзки, както прилича на страни с европейско ориентировка, се прецизира в известието.

На двустранната среща са били разисквани настоящи въпроси от голяма важност за Северна Македония и България, двустранното съдействие, както и поддържането на непоклатимост в районен и по-широк европейски подтекст. Било е очебийно и смисъла на позитивните образци и разкази, което е от изгода за укрепването на взаимното доверие, в полза на жителите и принос към европейското държание в района.

„ Премиерът Джафери акцентира, че Република Северна Македония е твърдо ангажирана с разговора сред страните, който води до другарство и взаимно ценене на достолепието, и изрази очакване, че след няколко години Северна Македония и България ще имат опция да си сътрудничат сполучливо в Европейски Съюз, както в този момент си сътрудничат в границите на НАТО ” се споделя в известието.

На срещата е била доказана политическата воля за използване на договорните връзки, като Джафери е удостоверил уговорката на държавното управление за приемане на конституционните промени, нужни по пътя на европейска интеграция на Северна Македония, съобщи Българска телеграфна агенция. Потвърдена е била и нуждата от продължение на политическия разговор, без значение от идните в Северна Македония избори и идната промяна на премиера в България. Като позитивен образец в тази посока е било посочено и визитата на ръководителя на българското Народното събрание Росен Желязков през ноември предходната година, с който Джафери организира среща в качеството си на ръководител на Народното събрание на Република Северна Македония. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР