Премиерът на Република Северна Македония Християн Мицкоски заяви, че не

...
Премиерът на Република Северна Македония Християн Мицкоски заяви, че не
Коментари Харесай

Мицкоски: Гоце Делчев е македонец, българите да дойдат в Будапеща да решим всички въпроси наведнъж

Премиерът на Република Северна Македония Християн Мицкоски съобщи, че не е влезнал в договарянията с България единствено с цел да взе участие, а се бори за триумф. По думите му, представителите на Скопие показват позицията си по отношение на началото на договарянията с Европейски Съюз и диалозите с България и е належащо самообладание, предава скопското електронно издание " Фактор ", представено от " Фокус ".

" Не съм в тази история единствено с цел да вземам участие, а с цел да завърша с триумф. Това е същността на целия този развой. Не е смисълът да се трансформира Конституцията до идващото затруднение след шест месеца. Това не е мандат " от - до ", а развой, който продължава, не е развой, който ще стартира в този момент и ще завърши идната седмица ", съобщи той в ефира на локална телевизия.

Мицкоски счита, че в случай че има воля, има и метод, с цел да няма повече спънки. На въпрос по какъв начин унгарският министър председател Виктор Орбан желае да посредничи в договарянията с Европейски Съюз, министър-председателят съобщи, че желанието му е да предложения него и българския президент в Будапеща за диалози като ръководител на Европейския съюз.

" Нека Европейският съюз да бъде съдия, ръководителят на Европейски Съюз ни кани в Будапеща, с цел да решим авансово всички въпроси, не на стадии, а всички и да няма повече спънки на този развой. Да стартираме незабавно ", съобщи Мицкоски.

Говорейки за Гоце Делчев, той акцентира, че това е " титанът на македонската битка " и причините би трябвало да се покажат, с цел да се види какво е смисъла му за македонския народ.

" За мен Гоце Делчев е македонски деятел и историческа персона, исполин на Македония, за тях може да е нещо друго. Нека кажат какъв брой песни, имена, истории има Гоце, пък да забележим какъв брой са у нас. Да забележим кой в действителност беше Гоце Делчев. Мъдростта на народа е неприкосновена ", съобщи Мицкоски.

Той акцентира, че би трябвало да сме положителни съседи, само че настояванията би трябвало да са справедливи и в случай че непрекъснато се атакуваме със средновековни причини, няма да излезем от това тресавище.

" Трябва да ги разгадаем в този момент. Ако имаме справедливи спънки, това може да ни направи по-добри. Но субективните проблеми пречат ", споделя още Мицкоски.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР