Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски каза, че ключовото

...
Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски каза, че ключовото
Коментари Харесай

Ковачевски: Само руски тролове и платени анализатори твърдят, че македонският народ ще се българизира

Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски сподели, че основното обръщение по отношение на възможните конституционни промени, в случай че се види обществената полемика по въпроса, е че няма нито една забележка за измененията, че те не засягат нито един проблем на идентичността, а става дума за техническо изменение на конституцията, оповестяват медиите в Република Северна Македония, написа Българска телеграфна агенция.

„ С това се опровергават лъжите, че македонският народ ще се българизира, това приказват единствено някои съветски тролове и анализатори, които го вършат поради финансови средства, само че в това няма нищо всъщност ”, сподели той, представен от ТВ Телма, в. Република, уеб страницата МКД, А1оН и други

Този път страната не е изправена пред несъгласие извън, само че несъгласие може да пристигна от вътрешната страна, добави министър председателят.

„ Ако до момента ветото върху евроатлантическите интеграции на Северна Македония бе налагано извън, през днешния ден за първи път ветото може да пристигна от вътрешната страна, от политически партии, които декларират, че са за интеграция, а исторически са потвърдили, че са срещу евроатлантическите интеграции. За първи път след 32 години самостоятелност имаме политици, които споделят, че европейският дневен ред не е същият като македонския. Никой политик до момента не е казвал такова нещо. Това значи, че има някакъв различен проект във връзка с интеграцията на страната ”, акцентира Ковачевски. Той сподели, че не чужденците могат да свършат работа в страната, а единствено македонски политици, без значение от коя партия са.

И президентът Стево Пендаровски, и ръководителят на Собранието Талат Джафери подсетиха през вчерашния ден, че срокът, в който би трябвало да завърши процедурата за приемане на конституционните промени, е ноември. Заседанието на Народното събрание, на което ще стартира процедурата, е планувано за 18 август. Опозицията обаче остава на своите позиции - срещу измененията, и на този стадий в Народното събрание не може да се събере нужното болшинство от две трети за приемането им.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР