Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски изпрати от Брюксел,

...
Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски изпрати от Брюксел,
Коментари Харесай

Премиерът на Северна Македония с послание по случай рождението на Гоце Делчев

Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски изпрати от Брюксел, където е на посещаване, обръщение във връзка годишнината от рождението на Гоце Делчев, оповестяват македонските медии.

"Тази година се навършват 150 години от рождението на Гоце Делчев, век и половина респект и популярност на живота и делого на великия човек на македонското национално революционно дело.

Днес, на 4 февруари, в деня на рождението на Гоце Делчев, си спомняме и отдаваме респект на историческия му принос за основаването на македонската държавност.

Като подстрекател и лидер на македонската революционна организация Гоце Делчев постоянно призоваваше към единение и единодушие на всички жители, без значение от тяхната религиозна, етническа или политическа принадлежност, за политическите провокации пред въпроса за основаване на независима страна.

Гоце Делчев издигна най-високо своя международен и вселенски мироглед с мисълта "Разбирам света единствено като поле за културна конкуренция на народите ". Това негово обръщение до през днешния ден не е изгубило своята новост и подрежда Делчев в редовете на международните хуманисти.

Идеалите и стремежите на Делчев са наше общо обвързване да продължим да градим страната като демократична и стопански развита страна ", написа в посланието си министър председателят Димитър Ковачевски.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР