Премиерът на Полша Матеуш Моравецки заяви, че мигрантската криза по

...
Премиерът на Полша Матеуш Моравецки заяви, че мигрантската криза по
Коментари Харесай

Продължава кризата с мигрантите на полската граница с Беларус

Премиерът на Полша Матеуш Моравецки съобщи, че мигрантската рецесия по границата с Беларус заплашва стабилността и сигурността на целия Европейски Съюз, съобщи Франс прес.

" Затварянето на полската граница е значимо за нашия народен интерес. Но през днешния ден цялата непоклатимост и сигурност на Европейски Съюз са заложени на карта ", съобщи в Туитър Моравецки.

Рано тази заран, по изгрев слънце, той посети граничния регион, придружаван от полския министър на защитата Мариуш Блашчак. Той благодари на граничарите за работата им и акцентира, че те работят доста професионално, съобщи полската организация ПАП.

Беларус през днешния ден разкритикува Варшава, че насочва безпочвени обвинявания, че Минск стои зад опитите за нелегално прекосяване на границата от хиляди мигранти. " Беларуското министерство на защитата счита, че тези обвинявания от полската страна са неоснователни и неоправдани ", се споделя в изказване на ведомството. В него Полша е упрекната, че преднамерено ускорява напрежението.

Стотици мигранти и през днешния ден се намират на границата на Беларус с Полша, където тази нощ беше мразовита. Според полската гранична защита към 800 мигранти се намират от беларуската страна на оградата, част от огромна група от към 4000 мигранти, намиращи се в прилежаща гора.

Според представител на полските специфични служби в Беларус може да има до 12 000 мигранти. Полските управляващи затвориха рано тази заран пропускателен пункт на границата с Беларус, покрай мястото, където през вчерашния ден хиляди мигранти се пробваха на навлязат на полска територия. Полша изпрати спомагателни военни, граничари и полиция на границата с Беларус. Съседна Литва предизвести, че може да вкара изключително състояние по литовско-беларуската граница.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР