Премиерът на Полша Маотеуш Моравецки обвини днес руски агенции, че

...
Премиерът на Полша Маотеуш Моравецки обвини днес руски агенции, че
Коментари Харесай

Премиерът на Полша: Русия е хаквала, манипулирала и разпространявала имейли на нашето правителство

Премиерът на Полша Маотеуш Моравецки упрекна през днешния ден съветски организации, че са хаквали полски държавни сървъри, като са манипулирали и разпространявали имейли на полското държавно управление, с цел да изложат на показ обвързаността сред изпълнителната и правосъдната власт в Полша, съобщи АП.

Министър-председателят във Варшава окачестви като " провокации " дейностите на съветските и беларуските секрети служби, целящи съгласно него да всеят раздори в Полша поради полската поддръжка за Украйна, откакто тя бе нападната от Русия.

От имейлите от 2019 година, за които полската преса заяви в понеделник, проличава, че началникът на премиерската канцелария Михал Дворчик осведоми премиера, че е обсъждал някои правосъдни каузи с лице, разказано като " председателката " Юлия П., и че тези каузи са били прекъснати.

Описанието съответствува с името на Юлия Пшилембска, председателка на полския Конституционен арбитражен съд. Под нейно управление конституционните магистрати са произнасяли присъди в интерес на държавната политика и в поддръжка на Варшава в разногласията ѝ с Европейската комисия.

Вчера Пшилембска отхвърли в миналото да е обсъждала присъди на Конституционния арбитражен съд с изключение на с неговите членове. Тя съобщи, че няма да се уплаши от каквито и да било " съветски провокации ".

Кореспонденция сред имейл адресите на Дворчик и Моравецки изтича в полските медии от няколко месеца. Правителството оспорва тяхната достоверност, само че някои лица, упоменати в документите, споделят, че те са същински. Днес министър председателят Матеуш Моравецки не сподели категорично, че последните изтекли документи са подправени, а единствено упрекна Русия в хакерски офанзиви против полски държавни сървър
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР