Премиерът на Полша Доналд Туск призова европейските страни да увеличат

...
Премиерът на Полша Доналд Туск призова европейските страни да увеличат
Коментари Харесай

Туск: Европа е навлязла в предвоенна ера

Премиерът на Полша Доналд Туск прикани европейските страни да усилят вложенията в защитата на Украйна, тъй като, изтъквам, " в случай че тя бъде победена от Русия, никой в Европа няма да се усеща в сигурност ". В изявление за немски вестник Туск сподели още, че континентът е навлязъл в " предвоенна епоха ", а повече от две години войната е действителност, а не абстракция. Полският водач предизвести, че идващите две години " ще са решаващи в това отношение ".

По-рано енергийната инфраструктура на Украйна бе подложена на една от най-масираните съветски офанзиви. Президентът Володимир Зеленски сподели, че отбраната на енергийните уреди " е значима освен за Украйна, само че и за нейните съседи и за Европа като цяло ". Сред задачите на съветските набези са били водноелектрическите централи в Днестър и Канив. Според Зеленски, това показвало, че Русия търси повтаряне на злополуката при Каховка, когато пробита язовирна стена наводни големи площи по поречието на Днепър.

На собствен ред Украйна ускорява своите удари против цели на съветска територия. В пограничния град Белгород мъж е умрял, а други двама са потърпевши при удар на дрон по жилищна постройка.

А при нови съветски офанзиви с ракети и дронове против Одеса има ранени хора.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР