Премиерът на подкрепяното от ООН правителство на Либия заяви, че

...
Премиерът на подкрепяното от ООН правителство на Либия заяви, че
Коментари Харесай

Сарадж: международната общност трябва да заеме твърда позиция срещу онези, които не се подчиняват на политическото споразумение

Премиерът на подкрепяното от Организация на обединените нации държавно управление на Либия съобщи, че интернационалната общественост би трябвало да заеме твърда позиция против тези, които не се подчиняват на политическото съглашение от 2015 година, подписано под егидата на Организация на обединените нации, съобщи Асошиейтед прес. В държавното известие се отбелязва, че министър председателят Файез ел Сарадж е споделил това по време на среща с италианския външен министър Анджелино Алфано . Дни преди визитата на Алфано френският пръв посланик Жан-Ив Льо Дриан се срещна в Триполи със Сарадж и в Бенгази с авторитетния боен пълководец Халифа Хафтар .

Хафтар е съперник на държавното управление на националното единение на Сарадж, чийто двегодишен мандат изтече по-рано този месец. Сарадж упорства, че мандатът остава в действие, до момента в който не бъде формирано ново държавно управление.   
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР