Премиерът на Пакистан Имран Хан написа писмо до Марк Зукърбърг,

...
Премиерът на Пакистан Имран Хан написа писмо до Марк Зукърбърг,
Коментари Харесай

Премиерът на Пакистан иска Facebook да блокира ислямофобско съдържание

Премиерът на Пакистан Имран Хан написа писмо до Марк Зукърбърг , основен изпълнителен шеф на Фейсбук, да наложи възбрана за ислямофобското наличие , оповестява БиБиСи.

В писмо Хан съобщи, че " възходящата ислямофобия " предизвиква " омразата, екстремизма и насилието ... изключително посредством потреблението на обществени медии ". Това ден, откакто Хан упрекна френския президент Еманюел Макрон в " нахлуване против исляма " .

Фейсбук към този момент има политика за унищожаване на речта на омразата в своите платформи. Тя дефинира речта на омразата като " директна офанзива против хора " въз основа на предпазени характерности, в това число раса, етническа принадлежност, народен генезис и религиозна принадлежност, посредством " насилствена или дехуманизираща тирада " или " нездравословни стандарти ".

В писмо, което той разгласява в Twitter, Хан се базира на скорошно решение на Фейсбук да забрани всякакво наличие, което . Той прикани да се вкара сходна политика за антиислямски мнения.

" Предвид необятно публикуваните злоупотреби и опозоряване на мюсюлманите в обществените медийни платформи , бих ви помолил да поставите сходна възбрана на ислямофобията и омразата против исляма за Фейсбук, която сте въвели за Холокоста ".
 Премиерът на Пакистан упрекна Макрон в офанзива против исляма
Премиерът на Пакистан упрекна Макрон в офанзива против исляма

Коментарите на Хан са в отговор на изказването на Макрон предходната седмица

В неделя Хан упрекна френския президент в " нахлуване против исляма " . Неговите мнения пристигнаха откакто Макрон отдаде респект на френски преподавател по история, който беше погубен , откакто сподели карикатури на пророка Мохамед в клас.

Макрон сподели, че учителят " погубен, тъй като ислямистите желаят нашето бъдеще ", само че Франция " няма да се откаже от своите карикатури ".

В туит Хан отговори: " Жалко е, че Макрон избра да предизвиква ислямофобията, като нападна исляма, а не терористите, които правят принуждение. "

Хан, който сега е под напън от коалиция от опозиционни партии , е прочут с това, че ухажва религиозния избор, с цел да укрепи своята власт .

Магазини в няколко страни от Близкия изток също бойкотират френски артикули в символ на митинг против отбраната на Макрон на правото да се демонстрират карикатури на пророка Мохамед.

Изображенията на пророка Мохамед се смятат за табу в исляма и са обидни за мюсюлманите. Държавният секуларизъм обаче е от главно значение за националната еднаквост на Франция и свободата на изложение не би трябвало да бъде ограничавана, с цел да се защитят възприятията на една съответна общественост.

Външното министерство на Франция назова апелите за протест " неоснователни " и добави, че те би трябвало да " спрат неотложно ".
 Ердоган – „ Макрон в действителност има потребност от психиатър”, Борел осъди думите му
Ердоган – „ Макрон в действителност има потребност от психиатър ”, Борел осъди думите му

По-рано Борел прикани за деескалация...

Това не е първият път, когато Пакистан желае от Фейсбук да помогне за следствие на наличие .

През 2017 година предшественикът на Хан, Наваз Шариф прикани колоса в обществените медии да проверява " богохулно наличие " - неразбираемо е какво тъкмо може да е било , само че в предишното обвиняванията в осквернение варираха от изображенията на пророка Мохамед до несъответствуващите препратки към Корана .

Но тогава критиците обявиха, че законите за богохулството, които разрешават в някои случаи смъртното наказване се употребяват за угнетяване на малцинства .
 Маас: Атаката на Ердоган против Макрон е дъно
Маас: Атаката на Ердоган против Макрон е дъно

Германия е солидарна с Франция в битката против ислямисти и приветства отзоваването на френския дипломат в Анкара
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР