Премиерът на Обединеното кралство Риши Сунак обяви, че северният крак

...
Премиерът на Обединеното кралство Риши Сунак обяви, че северният крак
Коментари Харесай

Защо британският премиер Сунак прекрати част от високоскоростната железопътна връзка HS2

Премиерът на Обединеното кралство Риши Сунак разгласи, че северният крайник на дълго чаканата високоскоростна железопътна мрежа HS2, която се чака да свърже столицата Лондон до северен град Манчестър, покриващ разстояние от 530 км (330 мили), ще бъде анулиран.

В заключителната си тирада на тазгодишната конференция на Консервативната партия в Манчестър английският министър председател упрекна удвояването на разноските за решението, което провокира рецензии както от неговата партия, по този начин и от опозиционната Лейбъристка партия, която започва плана. < /p>

Продължавайте да четете

лист от 4 елементаSunak афишира противоположен завой на няколко политики за нула чисто количество в Обединеното кралство Консерваторите на Sunak губят две от три места в основния избор в Обединеното кралство < /h3> Британският Sunak афишира японски вложения от $22 милиарда в стопанската система на Обединеното кралство Британската монархия умира и никакъв PR не може да я избави завършек на списъка

За да понижи удара, Сунак разкри Network North, където ще налее 43,6 милиарда $ в други съществуващи транспортни системи, в това число пътни, железопътни и автобусни.

И по този начин, какво е HS2 и за какво засенчва конференцията на Консервативната партия?

Какво е HS2?

HS2 или High Speed ​​2 е влакова услуга, препоръчана за първи път от лейбъристкото държавно управление през 2009 година Нейната цел беше елементарна: да се увеличи свързаността сред севера и юга на Обединеното кралство и по този метод да се подкрепи общественото възобновяване. Освен това ще освободи пренаселените автомагистрали и ще понижи излъчванията от коли.

Провеждайки както съществуващи железопътни линии, по този начин и високоскоростни линии, които трябваше да бъдат построени, планът на стойност 45,6 милиарда $ се смяташе за „ най-големият инфраструктурен план в Европа “.

С влакове-стрели, движещи се със скорости до 225 благи в час (362 км / ч), HS2 се очакваше да се простира на 530 км (330 мили) от Лондон до Бирмингам, огромен град в средата на страната, оттова трябваше да се простира в северните градове, в това число Крю, Манчестър и Лийдс. Възможна свързваща връзка с Шотландия беше прекъсната през 2022 година

Има ли HS1?

Да, има. HS1 работи от 2007 година на 110 км (68 мили) сектор от централната лондонска гара St Pancras International до тунела под Ламанша на югоизточното крайбрежие на Обединеното кралство. Той отвори Обединеното кралство към континентална Европа, като повече от 20 милиона пасажери годишно пътуват до Париж, Амстердам и Брюксел.

HS2 изцяло ли се бракува?

Не, не е, само че се понижава заради възходящите разноски.

Предишни водачи на консерваторите, в това число някогашните министър председатели Тереза ​​Мей и Борис Джонсън, са били бранители на плана, само че самият Сунак остава песимист на фона на високата инфлация и рецесията с разноските за живот.

Нарастващите разноски – почнали от последствията от финансовата злополука през 2008 година и засилени от Брекзит и COVID-19, значат, че има по-малко налични пари за държавни разноски, което дава опция на премиера на Обединеното кралство да дръпне спирачките.

>

Първоначалният планиран бюджет за плана беше почти 45,5 милиарда $, само че бюджетът надвиши с повече от 120 милиарда $ и датата на довеждане докрай беше изместена след 2040 година от първичната 2016 година

Лошото ръководство на плана, сподели Сунак, дружно със строителните проблеми, растящите разноски са довели до забавянията.

В речта си в сряда той разгласи, че манчестърският крайник на HS2 ще бъде отстранен, защото планът изтощава стопанската система.

Изградена ли е към този момент част от HS2?

Да, работата стартира през септември 2020 година, а първата фаза на плана би трябвало да стартира през 2030 година – тя ще свърже лондонска гара – Old Oak Common – с Бирмингам в Мидландс.

Връзката с Euston, един от централните железопътни центрове на Лондон, трябваше да бъде отворена сред 2031 година, само че тази фаза от плана беше в допълнение отсрочена заради неприятно ръководство, което Сунак сподели, че в този момент ще се ръководи от друга компания.

Намалявайки времето за пътешестване до единствено 40 минути, влаковете HS2 в последна сметка ще се движат по нов коловоз сред Юстън и Бирмингам, като влакът продължава до Манчестър по съществуващия коловоз.

Какъв е различният проект?

Сунак сподели, че бракуването на северния крайник на HS2 ще освободи 43,6 милиарда $ с всяко пени, изразходвано за „ стотици нови транспортни планове на север и в Мидландс и в цялата страна “.

„ Мрежата на север “, споделя той, ще обезпечи по-добри транспортни връзки на север и в по-кратък период, в сравнение с би обезпечил HS2.

Според новия му проект всеки район отвън Лондон ще получи повече вложения с по-бърза възвръщаемост, сподели министър председателят.

Освобождаването на финансиране от HS2, съгласно държавното управление на консерваторите, ще бъде употребявано за създаване и вложение в стотици други схеми за повишение на свързаността в цялата страна – в това число пренастилка на пътища, възстановяване на съществуващи направления на автомагистрали и поддържане на два паунда ($2,43 ) таван на автобусните билети в цялата страна.

Как стоят лейбъристите по отношение на HS2?

Те поддържат плана.

Миналата седмица лейбъристки кметове от цялата страна направиха взаимно изказване, в което споделиха, че в случай че планът не се реализира, държавното управление ще остави „ сектори от Севера с викторианска транспортна инфраструктура, която е негодна за задачата “.

Въпреки че водачът на лейбъристите Кийр Стармър подлага на критика държавното управление, че не съумява да се оправи с изравняването, той не даде да се разбере какво е мнението на партията по отношение на проектите за HS2.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР