Премиерът на Обединеното кралство поиска влизане на повече помощ в

...
Премиерът на Обединеното кралство поиска влизане на повече помощ в
Коментари Харесай

Риши Сунак предлага решение с „две държави“ на конфликта в Близкия изток

Премиерът на Обединеното кралство изиска влизане на повече помощ в линията Газа и решение с „ две страни “ на израело-палестинския спор. Риши Сунак стартира речта си, като благодари на предходния първи посланик Джеймс Клевърли за неговите старания до момента и изрази удовлетворение от назначението на някогашния министър председател Дейвид Камерън за външен министър на кралството.Сунак сподели, че Израел „ има право да се отбрани против тероризма “, само че би трябвало да работи в границите на избрани параметри.
Бяхме ясни, че те би трябвало да работят в границите на интернационалното право. Да подхващат всички ограничения за отбрана на почтените цивилни, в това число в лечебните заведения, да спрат екстремисткото принуждение на Западния бряг и да разрешат повече помощ да влезе в Газа.
Риши Сунак – министър председател на Великобритания 

Искаме помощ да идва по суша, въздух и море и сме подготвени да използваме нашите бази в Кипър като плацдарм.Сунак удостовери уговорката си за решение с две страни, с цел да се обезпечи дълготраен мир в Близкия изток. По думите му, това би бил единственият отговор, който може да ни приближи до мира в тези размирни земи, и който да регистрира историята и болката на двата народа.Новият външен министър разяснява, че е приел елементарно следващото предизвикателство в политическата си кариера.
Надявам се, че 6 години като министър-председател, 11 години като ръководител на Консервативната партия ми дават потребен опит и контакти, взаимоотношения и познания, с които мога да оказа помощ на министър-председателя да се увери, че построяваме нашите съюзи, построяваме партньорства с нашите другари, възпираме враговете си и поддържаме страната си мощна. Затова одобрих на драго сърце тази работа.
Дейвид Камерън – министър на външните работи на Великобритания 

Камерън се завърна ненадейно във властта, поемайки поста на външен министър на мястото на Джеймс Клевърли, който бе преназначен за титуляр на вътрешното министерство след уволнението на Сюела Бревърман.Камерън беше отпред на държавното управление сред 2010 и 2016 г и предприе хода с референдума за участието на Англия в Европейски Съюз, довел до излизането ѝ от блока.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР