Премиерът на Нова Зеландия Уинстън Питърс обвини Австралия, че копира

...
Премиерът на Нова Зеландия Уинстън Питърс обвини Австралия, че копира
Коментари Харесай

Австралия и Нова Зеландия се скараха

Премиерът на Нова Зеландия Уинстън Питърс упрекна Австралия, че копира националния им байрак. Той съобщи на съседите си, че би трябвало да си измислят ново знаме, оповестява Си Ен Ен. „ Имаме го това знаме от доста от дълго време, а Австралия го копира. Те в действителност би трябвало да си сменят знамето и да уважат обстоятелството, че бяхме първи с този дизайн “, добави Питър, който извършва длъжността министър председател до момента в който Джасинда Ардърн е в отпуск по майчинство.

Действително знамената са много сходни. И двете имат тъмносин декор с английското знаме в горния ляв ъгъл и съзвездието Южен кръст. Различават се единствено по това, че австралийските звезди са бели, а новозеландските са червени, и че на австралийското знаме има една спомагателна звезда с шест лъча, символизиращи щатите и териториите на страната.

Нова Зеландие е приела флага си през 1902 година – 50 години преди огромната си съседка. От 1901 до 1954 година Австралия употребява разнообразни разновидности на този значим знак.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР