Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардерн обяви национална блокада, след

...
Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардерн обяви национална блокада, след
Коментари Харесай

Заради един Covid заразен Нова Зеландия обяви национален локдаун

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардерн разгласи н ационална обсада, откакто страната удостовери един случай на ковид , първият локално предаден случай на Covid-19 в общността от февруари насам, оповестява СиЕнЕн.

Неваксиниран 58-годишен мъж в най-големия град в страната Окланд е дал позитивна проба за вируса. Мъжът е пътувал до други елементи на страната и е имал явна връзка с границата, разяснява генералният шеф на опазването на здравето Ашли Блумфийлд.

Нова Зеландия влиза в най-строгото равнище на локдаун през идващите три дни , започвайки от 23:59 ч. във вторник, локално време, сподели Ардерн. При блокиране на равнище 4 всички би трябвало да останат у дома, отворени остават съществени услуги като супермаркети и аптеки .

Нова Зеландия бе последно под най-сериозното равнище на обсада преди година , сподели Ардерн.
 Нова Зеландия още веднъж се отваря за света след година на блокади
Нова Зеландия още веднъж се отваря за света след година на блокади

Но това ще се случи последователно

Окланд и полуостров Коромандел - регион от Северния остров на страната, където пациентът е пътувал - евентуално ще бъдат под обсада за една седмица .

" Ние сме една от последните страни в света, които имат вид Делта в нашата общественост ", сподели Ардерн. " Ние сме в положение да се учим от опита в чужбина и какви дейности работят и кои дейности не работят . "

" Делта трансформира играта - и това е, което е . Това значи, че би трябвало още веднъж да поставим старания и рано да спрем разпространяването . Видяхме какво може да се случи другаде, в случай че не успеем да се оправим. Имаме единствено един късмет. "

Този метод по-рано в страната разреши да се избегнат опустошителните огнища, следени в други страни , а преди оповестяването във вторник животът в страната значително се възстановява. Нова Зеландия оповестява за по-малко от 3 000 случая на Covid-19 и единствено 26 смъртни случая при население от към 5 милиона .

Но Нова Зеландия постепенно се имунизира. Според данните, Нова Зеландия е ваксинирала изцяло по-малко от 20% от популацията си .

Съседна Австралия , която също бе похвалена преди този момент за битката с вируса, се бори с зараза от Делта ковид през последните няколко седмици . Повече от половината от популацията на Австралия е в карантина, а най-населеният град в страната Сидни е в обсада от юни.

По-рано този месец Нова Зеландия разгласи проектите си да стартира да отваря още веднъж вратите си за имунизирани пасажери от страни с невисок риск от началото на 2022 година, сигнализирайки за предварителното облекчение на строгия пандемичен граничен надзор.
 Сидни с нови Коронавирус върхове и ограничавания
Сидни с нови Коронавирус върхове и ограничавания

Властите дадоха обещание да прекратят блокирането, когато 70% от близо 26 милиона души в страната се имунизират.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР