Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн се оттегля от поста

...
Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн се оттегля от поста
Коментари Харесай

Премиерът на Нова Зеландия се оттегля от поста си: Чувствам се изтощена


Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн се отдръпва от поста си след шестгодишно ръководство. „ Чувствам се изтощена “, призна тя.

Джасинда Ардърн разгласи изненадващо, че се отдръпва от поста си. Като причина за решението си тя уточни, че след шестте години се усеща изтощена.

Тя е определена за министър председател през 2017 година, когато е едвам на 37-годишна възраст. Джасинда Ардърн е една от най-младите дами, заставали отпред на държавно управление в света. Тя е и едвам втората, която става майка, до момента в който към момента заема този поста.

„ Днес разгласявам, че няма да се кандидатирам за преизбиране, както и че мандатът ми като министър-председател ще завърши не по-късно от 7 февруари. Знам какво изисква тази работа и знам, че към този момент нямам задоволително в резервоара, с цел да я правя. Знам, че ще има доста полемики по-късно решение за това каква е „ същинската причина “, съобщи министър председателят на Нова Зеландия.

Тя акцентира, че няма никаква интрига – повода за напускането ѝ е „ тази, която споделя “, а не някаква друга. „ Единственият забавен ъгъл, който ще откриете, е, че след шест години на огромни провокации, аз съм човек. Политиците съща са хора. Даваме всичко, което можем, до момента в който можем. В един миг идва време да отстъпим. И за мен това време пристигна ”, призна още Ардърн.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР