Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн обеща да затегне законите

...
Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн обеща да затегне законите
Коментари Харесай

Нова Зеландия ще криминализира планирането на въоръжени атаки

Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн даде обещание да затегне законите за битка с тероризма този месец, откакто нападател с нож, прочут на управляващите, намушка и рани седем души в супермаркет, предава Reuters.

Полицията простреля 32-годишния нападател, жител на Шри Ланка, който e бил осъждан и е лежал в пандиза за към три години, преди да бъде освободен през юли.
 Новозеландските супермаркети стопират продажбата на ножове след терористичната офанзива в Оукланд Новозеландските супермаркети стопират продажбата на ножове след терористичната офанзива в Оукланд
Новозеландската верига супермаркети Countdown ще изтегли ножовете от открита продажба след терористичната офанзива против гости на еди...

Ардърн сподели по -рано, че мъжът е въодушевен от „ Ислямска страна “ и е бил непрекъснато следен, само че не е било допустимо да бъде държан в пандиза според законите на страната.

„ Поемам ангажимент, че незабавно щом Народното събрание се върне от почивка, ние ще приключим тази работа - това значи да работим за приемане на законопроекта за битка с тероризма допустимо най -скоро, не по -късно от края на този месец “, сподели Ардърн на конференция.

Законопроектът криминализира планирането и подготовката, които биха могли да доведат до терористична офанзива, затваряйки „ малка врата “, позволяваща на заговорниците да останат свободни.

Но Ардърн сподели, че не би било вярно да се одобри, че по -строгият закон би имал значение в този съответен случай.
 Нова Зеландия удължава националния локдаун Нова Зеландия удължава националния локдаун
Нова Зеландия удължи националното блокиране поради разновидността Делта на ковид до 31 август, само че предизвести, че рестриктивните мерки ще прод...

" Това беше мощно стимулиран човек, който употребява визитата на супермаркет като щит за офанзива. Това е необикновено сложен набор от условия ", сподели тя.

Ардърн сподели, че нападателят е попаднал под вниманието на полицията през 2016 година поради неговата поддръжка за насилствената идеология, въодушевена от „ Ислямска страна “.

Полицията е проследила мъжа, когато той е влезнал в супермаркет в Окланд. Те споделиха, че са предполагали, че е влезнал да пазари, само че той е взел нож от щанд в магазина и е почнал да намушква хора.

Полицията съобщи, че са го простреляли в границите на минута от началото на офанзивата.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР