Премиерът на Нов Южен Уелс Крис Минс осъди провеждане вчера

...
Премиерът на Нов Южен Уелс Крис Минс осъди провеждане вчера
Коментари Харесай

Премиерът на австралийския щат Нов Южен Уелс осъди неонацистка проява в Сидни

Премиерът на Нов Южен Уелс Крис Минс осъди осъществяване през вчерашния ден на неонацистки протест в столицата на австралийския щат Сидни като ужасяващо - ден откакто министър-председателят на Австралия Антъни Албанезе съобщи, че неонацизмът в страната се разраства, съобщи Ройтерс.

Австралийската полиция заяви, че към 30 мъже са се събрали през днешния ден в парк в северната част на Сидни, като са им били издадени заповеди, с които им се не разрешава да минават в други региони на града, преди да се разпилян. Полицията извърши арести.

" Полицията посрещна лице в лице тези отвратителни и ужасяващи расисти по улиците на Нов Южен Уелс ", сподели щатският министър председател, описвайки събитието като " неонацистка проява ".

Крайнодясното събиране бе проведено ден, откакто австралийският министър-председател Албанезе осъди неонацистките прояви в страната след арестите в Сидни на шестима членове на група, всичките облечени в черно, в петък - националния празник на Австралия, на фона на манифестации в поддръжка на коренното население.

Албанезе съобщи, че в страната се следи усилване на неонацизма, който е наказан от всички почтени хора.

Този месец в Австралия влязоха в действие нови закони, забраняващи нацисткия привет и проявлението или продажбата на знаци, свързани с терористични организации, в отговор на зачестилите антисемитски произшествия след началото на войната сред Израел и " Хамас " в линията Газа, означи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР