Премиерът на Норвегия Ерна Солберг оцени високо приоритетите на българското

...
Премиерът на Норвегия Ерна Солберг оцени високо приоритетите на българското
Коментари Харесай

Премиерът на Норвегия оцени високо приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС

Премиерът на Норвегия Ерна Солберг оцени високо целите на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Тя разиска с премиера Бойко Борисов опциите за задълбочаване на съдействието сред двете страни, както и въпроси от европейския дневен ред. 

България ще ръководи Съвета на Европейския съюз във значим миг за Европа и района, акцентира министър председателят на Норвегия. Ерна Солберг оцени целите на страната ни в областта на миграцията и Западните Балкани и акцентира, че през последните 10 години Норвегия и България ускоряват двустранните си връзки по Норвежкия финансов механизъм: 

Много се радваме, че имаме съглашение с България за помощ от Норвегия до 2021 година за 210 милиона евро в сферите " нововъведения ", " климат ", " правораздаване ", " обществено включване " и " интеграция ". 

Премиерът Бойко Борисов акцентира значимостта на европейската интеграция на страните от Западните Балкани: 

В противоположен случай популацията на Балканите застарява, няма кой да заплаща пенсии, идват популистки партии и това става една територия на въздействие на великите сили. Една територия, която става парадайс за трафик и на хора, и на опиати и на всичко останало.

Премиерът прикани за твърда външна политика на Европейския съюз по рецесията с мигрантите: 

Не може тези войни да се водят отвън Европа, а всички пасиви да дойдат най-после в Европа. Не е почтено. Тези, които бягат от войните, ние сме длъжни да им окажем помощ. И трето, тези пък, които са икономическите, мигранти могат да бъдат признати там, където бъдат мечтани.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР