Премиерът на Молдова Наталия Гаврилица не изключи вероятността нейната страна

...
Премиерът на Молдова Наталия Гаврилица не изключи вероятността нейната страна
Коментари Харесай

Премиерът на Молдова не изключи варианта страната ѝ да бъде нападната от Русия

Премиерът на Молдова Наталия Гаврилица не изключи вероятността нейната страна да стане жертва на съветска експанзия, написа в. " Украинская истина ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6459
" След началото на съветската инвазия против Украйна (24 февруари) измежду доста наши съграждани се появиха страхове, че Молдова може да бъде нападната от страна на въоръжените сили на Москва. Този вид, към този момент е предполагаем, само че в случай че бойните дейности се приближат към Одеса (украинското черноморско пристанище се намира на към 200 километра от молдовския град Кагул), това ще задълбочи безпокойството измежду жителите на страната ни ", съобщи министър-председателят в Кишинев.

По думите на Гаврилица Молдова не е единствената страна страна в света, която има учредения да изпитва угриженост от съветско нахлуване. " Всяка една дребна страна, която се опира върху интернационалния правов ред, може да стана обект на съветска експанзия ", добави тя.

Според молдовския министър председател: Ако една страна може да стартира пълномащабна война против друга, нито една страна по света не е застрахована от такова развиване на събитията.

Министър-председателят на Молдова съобщи, че войната е нанесла тежки стопански вреди на нейната татковина. " В това отношение ние сме на второ място след Украйна. Така да вземем за пример, през юни инфлацията доближи 32%, сподели тя. Нашите съграждани понясат философски лишенията ", изясни Гаврилица.

По отношение на бежанците от прилежащата на Молдова страна министър председателят сподели: Последните изследвания демонстрират, че 85 % от молдовците са подготвени да одобряват още бежанци от войната в Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР