Премиерът на Македония Зоран Заев и вицепремиерът Красимир Каракачанов седнаха

...
Премиерът на Македония Зоран Заев и вицепремиерът Красимир Каракачанов седнаха
Коментари Харесай

Уникални СНИМКИ от Благоевград! Преди официалната част спипаха Каракачанов и Заев да...

Премиерът на Македония Зоран Заев и вицепремиерът Красимир Каракачанов седнаха в кафене в Благоевград, написа " Труд ".

Заев дойде в Благоевград малко след 15.30 ч. и беше посрещнат от Красимир Каракачанов, кмета доктор Атанас Камбитов и регионалният шеф Бисер Михайлов. След това четиримата, дружно с български и македонски министри, седнаха дружно в заведение покрай пл. „ Македония “, където от 17 часа ще се състои церемонията по взаимното отбелязване на 115-тата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание.

Междувременно, от паметника на Тодор Александров започва шествие на Вътрешна македонска революционна организация, което ще се влее в тържествата на централния площад. Точно преди една година на 2 август, Борисов и Заев се поклониха пред паметта на Гоце Делчев в Скопие във връзка отбелязването на 114-тата годишнина от експлоадирането на въстанието.

Церемонията по полагане на венци се състоя пред гроба на Гоце Делчев в църквата „ Св. Спас” В Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред Република България и Република Македония, който беше подписан на 1 август 2017 година от двамата министър председатели, е контрактувано, че страните ще провеждат по взаимна договореност взаимни празнувания на общи исторически събития и персони.






Снимки: " Труд "

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР