Премиерът на Либия оцеля след опит за покушение. Днес рано

...
Премиерът на Либия оцеля след опит за покушение. Днес рано
Коментари Харесай

Либийският премиер оцеля след опит за покушение |

Премиерът на Либия оцеля след опит за нападение. Днес рано сутринта в Триполи колата на Абдел Хамид Дбейба е била ударена, а незнайни лица са стреляли по нея, съобщи Ройтерс. 

Няколко изстрела улучили автомобила на Дбейба, а причинителите са съумели да избягат, написа " " Ал Арабия, представена от Българска телеграфна агенция.

Източникът, поискал анонимност, споделя, че Дбейба се е прибирал вкъщи, когато по него е стреляно от транспортно средство.

Премиерът дефинира случилото се като явен опит за ликвидиране на фона на интензивни фракционни разногласия за контрола над държавното управление.

Дбейба към този момент разгласи, че ще пренебрегва гласуването, с което съперниците му се пробват да го заменят.   

Премиерът беше назначен през март като началник на подкрепяното от Организация на обединените нации държавно управление на националното единение (GNU), което имаше за цел да сплоти разграничените институции на страната и да следи подготовката за избори през декември като част от мирния развой, написа Ройтерс.

Противниците му към този момент пробваха да саботират изборния развой, откакто се разгоряха разногласия за разпоредбите. Опонентите му оспорват легитимността на кандидатурата на Дбейба за президент, тъй като той даде обещание да не се кандидатира.

Парламентът, който поддържа най-вече източните сили по време на гражданската война, разгласи GNU за недействителен и през днешния ден би трябвало да се организира гласоподаване за назначението на нов министър председател, който да сформира друго държавно управление.

Тази седмица либийският парламент разгласи, че през 2022 година няма да се организират избори.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР