Премиерът на Косово Албин Курти заяви, че пълното нормализиране на

...
Премиерът на Косово Албин Курти заяви, че пълното нормализиране на
Коментари Харесай

Курти: Пълна нормализация на отношенията със Сърбия само при взаимно признаване

Премиерът на Косово Албин Курти съобщи, че цялостното нормализиране на връзките със Сърбия може да се случи единствено при взаимно признание, оповестява Репортери.

„ Отношенията ни със Сърбия са ненормални и би трябвало да възстановяваме връзките сред нашите две страни и считам, че нормализирането на връзките може да стане с взаимното признание. Това беше казано от президента Байдън, от секретаря Блинкен, канцлера Шолц, че взаимното признание е същността, централната част за цялостното нормализиране на връзките със Сърбия, за което ние доста се опитваме да изградим и да продължим с предлагането на Европейски Съюз, което беше показано към нас и ние го приехме ", сподели още Курти.

Премиерът на Косово Албин Курти и президентът на Сърбия Александър Вучич се споразумяха в понеделник в Брюксел за прогрес в процеса на разговор посредством приемане на предлагането на Европейския съюз, макар че то не беше подписано от двамата водачи.

Следващата среща на високо ниво е планувана за 18 март в Скопие, Северна Македония. Посредник ще бъде еврокомисарят по външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР