Премиерът на Косово Албин Курти ще отложи с 48 часа

...
Премиерът на Косово Албин Курти ще отложи с 48 часа
Коментари Харесай

Премиерът на Косово отложи глобите за сръбски регистрационни табели

Премиерът на Косово Албин Курти ще отсрочи с 48 часа осъществяването на решението за санкции на жители, които към момента не са сменили старите сръбски регистрационни табели на своите коли.

" Благодаря на американския дипломат Ховениер за неговата ангажираност. Приемам настояването му за 48-часова пролонгация, преди да стартира налагането на санкции за противозаконни автомобилни номера. Щастлив съм да работя със Съединени американски щати и Европейски Съюз за намиране на решение през идващите два дни ", написа в Туитър Албин Курти.

" Ескалацията на напрежението в Косово би трябвало да бъде избегнато. Силите на НАТО в Косово остават в подготвеност ", съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг след неуспеха на договарянията сред Сърбия и Косово.

Сръбският президент Александър Вучич и министър председателят на Косово Албин Курти не реализираха съглашение след договарянията в Брюксел нощес. Курти съобщи в Брюксел, че въпросът с пререгистрацията на колите не би трябвало да измества на назад във времето постигането на общо съглашение за нормализиране на връзките със Сърбия, за което има контрактуван период - 23 март 2023 година.

Президентът на Сърбия Александър Вучич прикани косовските сърби да стачкуват по кротичък и либерален метод.

" Важно е да запазим мира ", сподели Вучич.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР