Премиерът на Косово Албин Курти се срещна днес в Прищина

...
Премиерът на Косово Албин Курти се срещна днес в Прищина
Коментари Харесай

Премиерът на Косово се срещна с представители на сръбски неправителствени организации


Премиерът на Косово Албин Курти се срещна през днешния ден в Прищина с представители на гражданското общество от Сърбия, пред които е изразил мнението, че разговорът сред Белград и Прищина би трябвало да води към взаимно признание, заяви Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

По време на срещата Курти е декларирал, че Сърбия " би трябвало да премине през интроспекция и да се изправи пред предишното си ", заяви той.

Полезна среща с представители на гражданското общество от Сърбия. Гражданското общество е основно за демократизацията и напредва, когато човешките права и гражданските свободи са предпазени, съобщи Курти.

Срещата се е състояла в границите на програмата на Балканската група за решение на двустранните въпроси и развиване на районното съдействие в Западните Балкани. Присъствали са деятели по човешките права, публицисти и представители на няколко неправителствени организации.

По мотив отхвърли на Прищина да се причисли към районната самодейност " Отворени Балкани " Курти е споделил, че не е последовател на хрумвания, които държат Западните Балкани изолирани и които доближават страните от района към Русия и Китай.

Той е подчертал, че Прищина поддържа общия районен пазар и Берлинския развой, а за " Отворени Балкани " уточни, че това е самодейност, която бе задвижена от Сърбия, Албания и Република Северна Македония за основаване на общо политическо и икономическо пространство.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР