Премиерът на Косово Албин Курти съобщи, че е „много оптимистичен“,

...
Премиерът на Косово Албин Курти съобщи, че е „много оптимистичен“,
Коментари Харесай

Албин Курти: Споразумението със Сърбия може да бъде постигнато тази година

Премиерът на Косово Албин Курти заяви, че е „ доста оптимистичен “, че крайното съглашение със Сърбия ще бъде реализирано тази година.

„ Мисля, че идната среща в Брюксел ще покаже на какво можем да се надяваме тази година. Оптимист съм, доста съм оптимистичен, че тази година ще реализираме договореност. Нужно ни е забележителното присъединяване на интернационалната общественост, само че в това време формален Белград би трябвало да се дистанцира от предишното, надлежно от някогашния президент на Сърбия и Съюзна република Югославия Слободан Милошевич, и от сегашното, надлежно от деспотичния президент на Русия Владимир Путин “, съобщи Курти.

„ Всички точки в Брюкселското съглашение ще бъдат тематика на срещата ни. Една от тях сигурно ще бъде и съглашението за Съюз на сръбските общини, който не мина теста на нашия парламентарен съд “, добави още той.

Курти разясни, че и без признанието на Сърбия Косово напредва, а Белград се е изолирал, тъй като „ войската, стопанската система, енергетиката, медиите, университетът и сръбската православна черква не са се отделили от Кремъл “.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР