Премиерът на Косово Албин Курти изпрати писмо до KFOR и

...
Премиерът на Косово Албин Курти изпрати писмо до KFOR и
Коментари Харесай

Курти към KFOR: Ако не премахнете барикадите, имаме подробен план да го направим сами

Премиерът на Косово Албин Курти изпрати писмо до KFOR и ЮЛЕКС, в което ги моли да го осведомят дали и по кое време ще отстранен барикадите и, в случай че не възнамеряват да го създадат, Прищина има обстоен проект по какъв начин да отстрани 11 барикади в северната част на Косово, оповестява.

„ Дадохме време на KFOR точно, тъй като свободата на придвижване от позицията на KFOR се смята за съществена полезност “, сподели още Курти.

Точно преди днешната среща сред Курти и представители на KFOR и Eulex беше обявено, че косовската полиция е подписала контракт на стойност 124 000 евро за наемане на " тежки машини " от частна компания, занимаваща се с трошене на камъни, само че не беше конкретизирано с каква цел полицията ще употребява тази машина.

Министърът на вътрешните работи на Косово Джелял Свечля съобщи през вчерашния ден, че барикадите в северната част на Косово би трябвало да бъдат отстранени.

Командирът на KFOR неведнъж посочи, че барикадите не би трябвало да бъдат премахвани със мощ, а посредством разговор и политическо съглашение.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР