Премиерът на Катар каза във вторник, че Хамас е реагирала

...
Премиерът на Катар каза във вторник, че Хамас е реагирала
Коментари Харесай

Предложението за прекратяване на огъня получава „като цяло положителен“ отговор от Хамас

Премиерът на Катар сподели във вторник, че Хамас е реагирала позитивно на последния проект за преустановяване на огъня в Газа и освобождение на заложници.

Коментарите на шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал-Тани пристигнаха след среща с висшия американски посланик Антъни Блинкен, който беше на последното си посещаване в Близкия изток.

Отговорът на палестинската въоръжена група беше „ като цяло позитивен “, сподели той.

В изказване, оповестено във вторник, Хамас съобщи, че е дал отговор на предлагането за помирение " в позитивен дух ", само че към момента желае цялостно преустановяване на огъня и завършек на офанзивата.

Катар, който от дълго време посредничи с Хамас, работи със Съединени американски щати и Египет за реализиране на преустановяване на огъня, което ще включва дълготрайно прекъсване на боевете и освобождение на над 100-те заложници, които към момента се държат в Газа.

Премиерът на Катар не даде никакви детайлности за отговора на Хамас, само че сподели, че групата има „ мнения “.

Блинкен удостовери, че чиновници са получили отговора на Хамас и сподели, че ще осведоми водачите на Израел, когато посети страната в сряда.
Държавният секретар на Съединени американски щати също се срещна с египетски публични лица по-рано денем и беше в Саудитска Арабия в понеделник.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР