Премиерът на Канада Джъстин Трюдо заяви по време на бдение

...
Премиерът на Канада Джъстин Трюдо заяви по време на бдение
Коментари Харесай

Джъстън Трюдо обеща да търси справедливост за загиналите в Иран

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо съобщи по време на бдение за някои от починалите при злополуката с украинския аероплан в Иран, че ще търси правдивост и отговорност за случилото се, оповестяват АП, " Ройтерс " и " Гардиън ".

Иран разгласи, че по простъпка е свалил украинския аероплан. Всички 176 души на борда починаха. Най-малко 57 са канадци, множеството с ирански генезис. Това е една от най-големите нещастия за Канада през последните 40 години.

" Може да се чувствате отвратително самотни, само че не сте сами. Цялата страна стои с вас, довечера, на следващия ден и всички години отсега нататък ", сподели министър-председателят пред 1700 души в учебно заведение в Едмънтън, Албърта. Едмънтън е дом на 13 от жертвите, като множеството имат директна връзка с Университет " Албърта ".

" Тази покруса в никакъв случай не трябваше да се случва, желая да ви уверя, че имате цялостната ми поддръжка по време на тези извънредно сложни времена...Вие ни дадохте цел да търсим правдивост и отговорност за вас. Няма да престанем, до момента в който не намерим отговорите ", закани се Трюдо.

Семейства и другари плакаха и се прегръщаха преди да стартира бдението.

Иранската общественост в Едмънтън събира средства за заплащане на погребенията и други разноски за роднините на жертвите.

Канадските управляващи оповестиха, че възнамеряват да изпратят втори екип от следователи, които са специалисти по събаряне и разбор на информацията от " черните кутии ".

Междувременно изследване на ABC News/Ipsos демонстрира, че множеството американци не утвърждават дейностите на президента Доналд Тръмп във връзка с Иран и се усещат по-малко безвредно. 56% дават отговор, че не утвърждават дейностите на Тръмп, а 43 на 100 са на противоположното мнение, демонстрира проучването, извършено на 10-11 януари. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР