Премиерът на Канада Джъстин Трюдо съобщи вчера, че в близките

...
Премиерът на Канада Джъстин Трюдо съобщи вчера, че в близките
Коментари Харесай

Канада разполага два военни кораба в района на Хаити

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо заяви през вчерашния ден, че „ в околните седмици “ страната ще разположи в региона на Хаити два военни кораба, с цел да си обезпечи наличие в зоната край тази карибска страна в рецесия, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Задачата на двете фрегати ще бъде да водят наблюдаване, да събират данни и да поддържат наличие по море, посочи Трюдо в Насау, на Бахамските острови, където взе участие в среща с държавните и държавните глави на Карибската общественост. 

На конференция след форума той уточни, че корабите „ ще поддържат хаитянската национална полиция в дейностите ѝ против бандите “.

Миналия петък Върховният комисар по правата на индивида на Организация на обединените нации настоя интернационалната общественост да обмисли „ незабавно разполагането на мощ за профилирана поддръжка “ в Хаити, където насилието от страна на бандите е стигнало размери, „ невиждани от десетилетия “.

Бандите управляват над половината от територията на Хаити и всеки ден отвличат жители, като желаят десетки и стотици хиляди долари откуп от околните на жертвите, най-често подлагани на полови гаври, до момента в който са в плен.

„ Канада е прекомерно разтревожена от размириците и неустойчивостта, царящи в Хаити “ – страна, „ страдаща от непрекъснатото принуждение на бандите, от политическо недоволство и корупция “, съобщи Джъстин Трюдо.

„ Тази обстановка се развива доста покрай нас, освен до района, само че и в Канада с нашата мощна хаитянска диаспора “, добави той след диалог с хаитянския министър председател Ариел Анри.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР