Премиерът на Канада Джъстин Трюдо обяви в сряда, че отменя

...
Премиерът на Канада Джъстин Трюдо обяви в сряда, че отменя
Коментари Харесай

Отмениха извънредните правомощия на полицията след края на блокадите от противници COVID мерките

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо разгласи в сряда, че анулира изключителните пълномощия на полицията, откакто управляващите сложиха завършек на граничните блокади на съперници на ограниченията против КОВИД-19, както и на окупацията на центъра на столицата Отава, заяви Асошиейтед прес.

Трюдо вкара изключителните полицейски пълномощия предходната седмица, а Народното събрание ги удостовери в понеделник.

" Ситуацията към този момент не е изключителна, по тази причина федералното държавно управление ще приключи потреблението на изключителния закон ", сподели Трюдо. " Ние сме уверени, че съществуващите закони и подзаконови актове са задоволителни за отбраната на сигурността на хората ", съобщи той.

Извънредният закон позволяваше на управляващите да афишират избрани региони за неразрешени зони. Освен това полицията имаше правото за замразява персоналните и корпоративните банкови сметки на превозвачите, с цел да принуди фирмите да изтеглят камионите си.

Протестът на превозвачите затвори редица гранични пунктове на границата сред Канада и Съединени американски щати и окупира основни зони от столицата Отава в продължение на три седмици. Граничните пунктове обаче към този момент са отворени, а улиците към канадския парламент са спокойни.

" Ние казахме доста ясно, че потреблението на изключителния закон ще бъде лимитирано във времето ", сподели Трюдо, цитира Българска телеграфна агенция.

По-рано тази седмица министър председателят предизвести, че някои превозвачи край Отава може да възнамеряват нови блокади и окупации, а министърът на публичната сигурност заяви, че е имало опит за блокиране на граничен пункт в Британска Колумбия през уикенда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР