Премиерът на Канада Джъстин Трюдо обяви нови санкции срещу 74

...
Премиерът на Канада Джъстин Трюдо обяви нови санкции срещу 74
Коментари Харесай

Канада санкционира лица и организации, подкрепящи Русия

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо разгласи нови наказания против 74 души и бизнеси в Русия и Беларус, до момента в който водачите на Г-7 обсъждаха опасността за световната непоклатимост, подбудена от нашествието в Украйна, заяви The Globe and Mail.

Санкциите засягат 46 организации, свързани с съветския защитителен бранш, както и 15 украинци, които поддържат съветските военни дейности.

Канадското държавно управление също по този начин глоби 13 души, свързани с държавното управление и защитата , както и две организации в Беларус.

Трюдо споделя, че Канада също възнамерява да глоби лицата, свързани с дезинформация и агитация , спонсорирани от страната, в опит да се опълчи на дезинформацията на Кремъл.

Канада също по този начин ще забрани износа на съвременни технологии , които ще подобрят опциите на Русия за вътрешно отбранително произвеждане.
 Русия наложи наказания на 43 канадци
Русия наложи наказания на 43 канадци

В отговор на наказателните ограничения на Запада

Съобщението пристигна след двучасова среща сред украинския президент Володимир Зеленски и водачите на Г-7 на срещата им в Германия. Зеленски, който се появи виртуално, сподели на водачите, че страната ще се нуждае от помощ за възобновяване на инфраструктурата си.

Припомняме, че по-рано Русия забрани на 43 канадски жители да влизат на нейна територия. Новият пакет наказателни ограничения са в отговор на глобите, наложени от Запада против Москва.

Преди това Москва забрани и на канадския министър председател Джъстин Трюдо, финансовия министър Кристия Фриланд и съвсем 600 други канадци да влизат в страната.

През април Русия глоби 61 канадски публични лица и публицисти.

От своя страна, след началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари Канада наложи наказания на повече от 1050 физически и юридически лица от и в Русия, Украйна и Беларус.
 Русия добави и 26 канадци към лицата със възбрана за влизане в страната
Русия добави и 26 канадци към лицата със възбрана за влизане в страната

В листата попадат ръководители на отбранителната промишленост и Софи Грегоар Трюдо, брачната половинка на премиера Джъстин Трюдо

Страната глоби и съветския защитителен бранш, като в това време изпраща оръжия в Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР