Премиерът на Канада Джъстин Трюдо обвини протестиращите антиваксъри в страната,

...
Премиерът на Канада Джъстин Трюдо обвини протестиращите антиваксъри в страната,
Коментари Харесай

Трюдо към шофьорите: Престанете вече!

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо упрекна протестиращите антиваксъри в страната, че с дейностите си по улиците " блокират " демокрацията и изиска да прекратят недоволството си.

В чуването си пред Народното събрание Трюдо акцентира, че " канадците имат цялостното право да стачкуват и да не бъдат съгласни с решенията на държавното управление ". Той обаче добави, че " нямат право да блокират стопанската система и демокрацията, както и да пречат на останалите жители, които не са солидарни с митингите им ".

Трябва към този момент да престанат, отсече Трюдо пред депутатите по адрес на протестиращите.

В последните дни полицейските управляващи, изключително в столицата Отава, са подложени на критика, че не подхващат никакви ограничения, с цел да възстановят реда в канадската столица, допускайки митингите на антиваксърите да се трансфорат в " безредна окупация " в региона на Народното събрание, осведоми Infobae.

Протестът в Отава продължава към този момент 10-и ден. Протестиращите са пред Народното събрание и под прозорците на канцеларията на премиера Джъстин Трюдо. Между 400 и 500 камиона към момента блокират центъра.

Според кмета на Отава обстановката е отвън надзор.

Междувременно недоволни канадски водачи на камиони блокираха през днешния ден най-натоварения контролно-пропускателен пункт на границата със Съединени американски щати, съобщи Ройтерс. Шофьорите упорстват за унищожаване на наложеното от канадското държавно управление условие за имунизация против КОВИД-19 за прекосяване през границата. Първите протестиращи дойдоха в Отава на 28 януари и последователно завзеха центъра на канадската столица.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР