Премиерът на Канада Джъстин Трюдо е определил изявленията на Лавров

...
Премиерът на Канада Джъстин Трюдо е определил изявленията на Лавров
Коментари Харесай

Трюдо нарече твърдения на Лавров абсолютен боклук

Премиерът на Канада Джъстин Трюдо е определил изказванията на Лавров за работата на " американските биолаборатории в Украйна " като „ безспорен отпадък “. 

Според СиБиЕс нюз Трюдо е трябвало да се намеси на затворен здравен конгрес на срещата на върха на Г-20 във вторник, 15 ноември, на която съветският външен министър е декларирал, че американски биолаборатории правят незаконни действия в Украйна. Трюдо е взел думата и е коментирал, че държавните водачи и дипломатите би трябвало да боравят с обстоятелства, а въпросното изказване е окачествил като " цялостен отпадък ".

Междувременно първият посланик на Русия побърза да отпътува още в първата вечер от срещата на върха, оповестява Джакарта глобъл. Изданието отбелязва, че Лавров, който оглавяваше съветската делегация на индонезийския остров, е отлетял за Русия от интернационалното летище на Бали.

Руската пропагандна организация РИА Новости удостовери заминаването на дипломата и акцентира, че то е било " съгласно прелиминарен проект ". Останалата част от делегацията на Руската федерация ще бъде ръководена в отсъствието на Лавров от финансовия министър Антон Силуанов.

Руските пропагандатори изброиха и събитията, в които Лавров е взел присъединяване, а те надалеч не са били доста - срещи по въпросите на продоволствието, енергетиката и опазването на здравето, две срещи в коридорите с китайския външен министър и с генералния секретар на Организация на обединените нации. Освен това Лавров е имал " телефонен диалог с турския външен министър " и е " разговарял за малко с президента на Франция Еманюел Макрон и канцлера на Германия Олаф Шолц ". Изглежда, че първият министър на Руската федерация е бил много изолиран от сътрудниците си на форума.

По мотив биолабораториите припомняме, че Организация на обединените нации изрично съобщи, че няма информация за никакви стратегии за биологични оръжия в Украйна. Американският представител в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд назова наскоро инициираната от Русия среща на ООН на тематика " биологично оръжие в Украйна " като " колосална загуба на време ". 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР